Víkend v Rožnově nabídne výstavy i výhled z Jurkovičovy rozhledny

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Několik výstav i výhled z Jurkovičovy rozhledny nabídne o víkendu Rožnov pod Radhoštěm. Rozhledna je otevřená mimořádně i v pátek a v pondělí ve státní svátek, sdělil serveru Zlin.cz Marek Havran z rožnovské radnice.

Podle Havrana je pro milovníky umění tahákem víkendu otevření Stage garden/Gallery Crears, které se uskuteční v sobotu v 16:00 v Rožnově v ulici Na Zahradách. Slavnostní otevření nově postavené galerie zahájí výstava českého sochaře Quida Kociana s názvem „Dílo posedlé krásou“. Výstava potrvá do 11. dubna příštího roku.

Kromě toho Rožnov nabízí i další výstavy. „Výběr je vskutku široký, jsou to kresby, ilustrace, grafiky, ale také malby a sochy, historické a cestovatelské fotografie nebo interaktivní výstava s přikázaným dotýkáním se exponátů,“ řekl Havran. Výstavy jsou k vidění v galerii na radnici, v knihovně nebo v rožnovské galerii, ale i ve Valašském muzeu v přírodě.

Kromě víkendového provozu v sobotu a neděli od 10:00 do 16:00 bude ve stejném čase mimořádně v pátek a v pondělí otevřená i Jurkovičova rozhledna. „Poté bude mít pauzu a otevře se až na konci roku, a to o víkendu 14. a 15. prosince. Po oba dny se bude konat Vánoční jarmark ve Valašském muzeu v přírodě. Poté se otevře ještě od 27. prosince do 1. ledna,“ přiblížil Havran.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x