Policie obvinila dva muže z krádeže čtyř milionů korun

ZLÍN – Až osmileté vězení hrozí dvěma mužům ve věku 49 a 56 let, kteří jsou podezřelí z ukradení skoro čtyř milionů korun z rodinného domu v obci na Zlínsku. Policejní komisař je obvinil z krádeže a porušování domovní svobody, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Komisař muže obvinil v posledních dnech, krádež se stala v únoru. „Na začátku celého případu stálo oznámení majitelky domu o jeho vykradení. Pachatelé odcizili zejména peníze, ale také elektroniku. Na místo vyrazil kompletní kriminalistický výjezd. Kriminalistický technik na místě zajistil stopy, které následně odeslal do kriminalistického ústavu ke zkoumání,“ uvedla Kozumplíková.

Policistům se na základě získaných poznatků podařilo zjistit, jakým vozidlem se pachatelé u rodinného domu v centru městečka pohybovali. „Po několika měsících intenzivního pátrání, vyhodnocení všech informací a po obdržení výsledků odborných vyjádření jsme měli jasno,“ poznamenala Kozumplíková.

Starší z pachatelů podle ní pochází přímo z města, kde kradl, mladší žije v Západních Čechách. „Právě pro toho si kriminalisté přijeli do jeho bydliště, kde ho společně s tamními policisty zadrželi. Ke krádeži se odmítl vyjádřit. Mladší z pachatelů se v místě trvalého bydliště dlouhodobě nezdržoval, navíc nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody za obdobnou trestnou činnost,“ řekla Kozumplíková.

Policisté ze speciálního útvaru ho podle ní vypátrali v minulém týdnu na Blanensku a převezli ho rovnou do věznice, kde si odpykává trest, k němuž byl odsouzen v loňském roce. „Oba muži za sebou mají kriminální minulost. Mladší byl trestaný celkem pětkrát pro majetkovou trestnou činnost, starší má v rejstříku trestů celkem 16 záznamů pro trestnou činnost násilnou i majetkovou,“ zdůraznila mluvčí. Nyní oběma recidivistům v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x