Zastupitelé schválili obnovu koupaliště

VIZOVICE - Zastupitelstvo města Vizovice na svém posledním zasedání odsouhlasilo realizaci investiční akce týkající se rekonstrukce areálu koupaliště ve Vizovicích za více než 20 milionů korun. Opravovat by se mělo začít příští rok, serveru Zlin.cz to řekla za vizovickou radnici Iva Kopečná.

Vizovické koupaliště bylo lidem k dispozici naposledy v létě 2007, kdy skončila hygienická výjimka. „Jsem ráda, že realizace koupaliště byla podpořena zástupci města napříč politickým spektrem. Trvalo to dlouhých 12 let. Je před námi ještě dlouhá cesta, která povede k plánovanému otevření koupaliště v roce 2021. Věřím, že nám občané Vizovic budou držet palce a děkujeme za jejich podporu,“ řekla Zuzana Štalmachová, zastupitelka města, předkladatelka návrhu a jedna z hlavních iniciátorek za znovuotevření kdysi vyhledávaného koupaliště. Zároveň upozornila, že od 1. října 2019 má radnice pravomocné stavební povolení, a navíc už zná i výsledky hydrologického průzkumu. Ten prokázal, že by koupaliště nemuselo být odkázáno na vodu z vodovodního řadu.

Po celých 12 let se radnice opakovaně k obnově koupaliště vracela. V roce 2007 koupila areál od TJ Sokol Vizovice za částku 1,75 milionu korun. V průběhu let nechala zpracovat hned několik projektových dokumentací za více než 1,47 milionu korun. Nakonec ale schválení investice nenašlo nutnou politickou podporu v zastupitelstvu, až nyní – pro bylo devět zastupitelů, proti jeden, zdrželi se tři, čtyři zastupitelé na jednání nebyli.

„Město Vizovice se finančně podílí na podpoře celé řady kulturních a sportovních subjektů (například domu kultury, knihovny, kina, sportovišť, zámeckého kulturního léto aj). Všechny tyto subjekty jsou na finanční podpoře ze strany města závislé, nevykazují zisk, ale jsou zde pro potřeby občanů města Vizovice. Stejně tak může být finančně podporováno i koupaliště, které občané našeho města a blízkého okolí již 12 let postrádají a město do tohoto projektu investovalo už nemalé finanční prostředky,“ poznamenala Zuzana Štalmachová.

Projekt, který si radnice nechala zpracovat v roce 2018, počítá například s nerezovou bazénovou vanou, s plaveckou, relaxační i neplaveckou částí a celou řadou moderních hracích prvků pro nejmenší.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x