Z vodojemu někdo ukradl solární panely a regulátory, škoda je 170 tisíc korun

HRÁDEK NA VLÁRSKÉ DRÁZE - Zlínští kriminalisté prověřují krádež solárních regulátorů s vysílači, napájecí baterie a dvou solárních panelů z objektu vodojemu v Hrádku na Vlárské Dráze poblíž Slavičína na Zlínsku. Škoda, kterou pachatel odcizením způsobil, činí minimálně 170 tisíc korun, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Za trestné činy krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

„Ke krádeži došlo v době od nedělního rána do pondělí 8.30 hodin. Zloděj se dovnitř dostal po přestříhání pletiva v oplocení, které vede kolem celého objektu. Poté vypáčil vstupní dveře a vnikl do objektu. Ten leží v lese nad obcí Hrádek na Vlárské dráze ve směru na obec Štítná nad Vláří, mimo zastavěnou oblast, je vzdálený asi kilometr od hlavní silnice. Policisté přivolali speciálně vycvičeného policejního psa, kriminalistický technik ohledal místo činu a zajistil stopy,“ upřesnila Monika Kozumplíková.

Kriminalisté žádají o pomoc také veřejnost. Pokud by kdokoliv mohl policii poskytnout jakékoli informace vztahující se k uvedenému případu, ať volá na linku tísňového volání policie – 158.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x