Strážníci budou opět ve zvýšené míře kontrolovat zlínské hřbitovy

ZLÍN - Tak jako každý rok i letos posiluje Městská policie Zlín v souvislosti s blížící se Památkou zesnulých kontroly na zlínských hřbitovech. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Od tohoto týdne strážníci denně zajíždějí nejen na Lesní hřbitov, ale nevynechávají ani místa posledního odpočinku v dalších částech města. Zvýšené kontroly pak budou pokračovat přes samotný svátek zesnulých i po dobu dalších dvou týdnů.

Během dnů, kdy se letos předpokládá největší nápor návštěvníků, tedy zejména o víkendech 26. – 28. října a 2. – 3. listopadu 2019, chystají strážníci dopravně bezpečnostní opatření. V jeho rámci budou společně s kolegy z republikové policie dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby jej usměrňovat.

„Naší prioritou přitom bude zajištění bezpečného průjezdu vozidel městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému. Apeluji proto na motorizované návštěvníky Lesního hřbitova, aby svá vozidla parkovali na místech k tomu určených a byli ohleduplní k sobě navzájem i k ostatním účastníkům silničního provozu,“ uvedl k dopravně bezpečnostnímu opatření ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček. Z tohoto důvodu vyzývají strážníci veřejnost, aby zvážila nutnost návštěvy zejména Lesního hřbitova soukromými vozidly a raději přednostně využila rozšířených služeb MHD.

Městská policie Zlín dále upozorňuje návštěvníky pietních míst, aby věnovali zvýšenou pozornost vlastní bezpečnosti a ochraně majetku. „V žádném případě neponechávejte v zaparkovaných automobilech cenné nebo zdánlivě cenné předměty, při údržbě hrobů neodkládejte tašky s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí na místa, kde je nebudete mít pod přímou kontrolou, vyhýbejte se opuštěným místům a k návštěvě hřbitovů raději zvolte takovou denní dobu, kdy se zde budou pohybovat i další lidé,“ dodal závěrem ředitel Kladníček.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x