Město dokončilo stavbu nového hřiště na Barbořině

KROMĚŘÍŽ - Obyvatelům kroměřížského sídliště na Barbořině slouží nové sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky. Město za něj zaplatilo přibližně 2,4 milionu korun, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Mám radost, že se nám podařilo dokončit další z řady sportovišť, kde dospělí a především děti mohou aktivně trávit volný čas,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Původní dětské hřiště a sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky přestavěla společnost sport cité + s.r.o. z Bílovic na Uherskohradišťsku. Areál je vybaven novými herními prvky a mobiliářem. Stavbaři opravili dopadové plochy, sportoviště má povrch z umělé trávy a celý areál je po obvodu oplocený.

Víceúčelová sportoviště a dětská hřiště patří k prioritám vedení města. Radnice již letos dokončila nové víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech, stálo zhruba 7,2 milionu korun. Loni město postavilo sportovní areál v části Postoupky. Náklady činily 3,6 milionu korun.

V minulém volebním období vybudovalo i nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany za asi 4,9 milionu korun a Trávník za necelé čtyři miliony korun. Nové sociální zařízení je u sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích, přišlo zhruba na 1,6 milionu korun. Město také postupně obnovuje prvky na dětských hřištích a buduje nové herní koutky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x