Agresor bezdůvodně napadl ve městě muže, ulomil mu kus zubu a vykloubil prst

ZLÍN - Zlínští strážníci řešili v centru Zlína brutální útok na muže (33) z Hvozdné. Toho z ničeho nic napadl neznámý agresor tak silně, že mu urazil kus zubu a vykloubil prst na ruce, serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Napadený muž přivolané hlídce strážníků sdělil, že si společně se svým známým vyrazil na zahrádku pohostinství, kde pozorovali příchod neznámého muže. Ten se měl chovat poněkud nestandardně, kdy tančil a verbálně obtěžoval ostatní. Poté měl zajít dovnitř, načež se po chvíli opět vrátil na zahrádku. Bez jakéhokoliv důvodu měl přistoupit k poškozenému a udeřit jej čelem do obličeje, načež jej do hlavy třískl i dvěma naplněnými půllitry. „Tím také skončila výpověď poškozeného, který si po procitnutí vybavoval jen tolik, že kamarád držel útočníka na zemi. Postupně také přicházel na to, že má po úderech do hlavy uštípnutý kus zubu a na ruce vykloubený prst,“ podotkl Janík.

Svědek incidentu, který útočníka v první moment zpacifikoval, i další svědci nezávisle potvrdili slova poškozeného a jeden z nich strážníkům sdělil, že si útočník při úderu hlavou nejspíš sám rozrazil obočí. Strážníci tak získali poměrně zevrubný popis podezřelého, který se ještě před jejich příjezdem stačil z místa vzdálit. Ten ihned předávali ostatním hlídkám a současně přivolali ke zraněnému muži zdravotnickou záchrannou službu.

Jedna z hlídek objevila podezřelého v nedalekém pohostinství. „Po chvíli předstíraného údivu šel dotyčný s pravdou ven a potvrdil, že se násilného incidentu účastnil. Měl v sobě dvě promile alkoholu,“ dodal Janík s tím, že agresora zadrželi a předali republikovým policistům.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x