Putovní výstava Má vlast cestami proměn v Otrokovicích pomalu končí

OTROKOVICE - Národní putovní výstava Má vlast cestami proměn už jedenáctý rok vypráví poutavé příběhy našeho domova. Stojany s výstavou projektů putují po jednotlivých krajích a městech, aktuálně jsou instalovány na náměstí 3. května před Otrokovickou Besedou, a to do 31. října, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Otrokovice se zapojily poprvé a pochlubily se Městskou sportovní halou, která 16. května 2019 získala ocenění v prestižní soutěži Stavba roku Zlínského kraje v kategorii Stavby občanské vybavenosti. Dát hlas právě Otrokovicím může kdokoliv, a to na www.cestamipromen.cz/hlasovani. Městská sportovní hala Otrokovice je zařazena pod číslem 105.

Výstava veřejnosti představuje proměny, kterými prošla určitá místa v uplynulém roce. Obsahuje 110 projektů z České a letos i poprvé Slovenské republiky. Tento ročník je ve znamení 30. výročí svobody a 15. výročí vstupu ČR do Evropské unie. Přináší úctyhodných 110 proměn a s nimi svědectví o vývoji naší země. Každé proměně, ať již rekonstrukci, modernizaci nebo i změny stávajícího využití městských či obecních budov a prostranství, je věnován jeden z panelů na celkem devíti stojanech.

„Součástí výstavy instalované v Otrokovicích jsou mimo jiných i prezentace Komunitního centra a muzea adaptací domu ze staré zástavby v nedalekých Košíkách, revitalizace přednádražního prostoru v Uherském Brodě, rekonstrukce koupaliště ve Vlčnově a realizace infocentra Zvonice Soláň v Karolínce,“ doplnila Stehlíková.

Výstava byla slavnostně zahájena 18. května v Praze na Vyšehradě. Jen zde bylo možné vidět celý komplet výstavy. Kolekce postupně odjíždějí do svých krajů na poutě, hody, setkání rodáků, tradiční festivaly atd. Všechny kolekce putují do března následujícího roku. Vítěz letošního ročníku bude vyhlášen při dalším slavnostním zahájení 12. ročníku v roce 2020.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x