KAM ZA KULTUROU: Halloweenský týden na Východní Moravě

ZLÍNSKÝ KRAJ - Přelom měsíce zve zejména na akce stašidelné, ale těšit se můžete i do kina či na koncerty.

Největší soutěžní filmová přehlídka na světě XVII. Mezinárodní festival outdoorových filmů bude ve dnech 1. až 6. listopadu k vidění ve Zlíně. Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za sedmnáct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Slavnostní zahájení zlínského festivalu proběhne v pátek 1. listopadu v 19.30 hodin v multikině Golden Apple Cinema za účasti hostů Milana Cahy, Moniky Benešové a Romana Horyny a projekcí filmu Cesta jako žádná ze sta.

Hudbu, píseň a mluvené slovo k připomenutí židovského odkazu na Slovácku si můžete poslechnout na koncertu muziky RabiGabi nazvaném Vzkříšení židovských tradic pořádaném ve čtvrtek 31. října od 18.00 hodin v prostoru Knihovny Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti.

Dům kultury Vsetín hostí ve čtvrtek 31. října od 14.00 hodin Den seniorů. Hostem pořadu je zpěvák lidových písní Jožka Šmukař s doprovodem své cimbálové muziky.

Kdo se chce bát, vydá se ve čtvrtek 31. října v 18.00 hodin na Večer duchů na Tomášově ve Zlíně. Dospělí i děti jsou vítáni v kostýmech, ten nejoriginálnější bude oceněn, připraven je zajímavý program i dýňové speciality.

Tradiční český podsadový stan v živém lese, skautská klubovna, desítka her a mnoho dalšího je k vidění na výstavě Příběh holešovského skautingu, kterou máte ještě do 1. listopadu možnost zhlédnout na zámku v Holešově. Výstava je otevřena ve dnech úterý až neděle v čase 9.00 až 12.00 hodin a 13.00 až 17.00 hodin.

Jan Spálený & ASPM Koncert legendárního zpěváka a pianisty s kapelou a muzikou na pomezí jazzu a blues se koná v pátek 1. listopadu od 19.00 hodin v Domě kultury v Uherském Brodě.

KOVOZOO ve Starém Městě bude plná strašidel, světýlek a strašidelné zábavy pro celou rodinu. Strašidelná vývařovna, fotokoutek i stanoviště s plněním strašidelných úkolů určitě nenechají žádného návštěvníka v klidu. Strašidelná zahrada v pátek 1. listopadu od 16.00 do 20.00 hodin.

Strašidla obsadí v pátek 1. listopadu v 17.00 hodin také zámek Napajedla. Halloween na zámku to je prohlídka zámku plná strašidelných úkolů a lampionový průvod po zámecké zahradě.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x