Dlouholetá prezidentka folklorního spolku Jasénka náhle zemřela

VSETÍN - Ze Vsetína přišla smutná zpráva. Uplynulou sobotu náhle zemřela ve věku nedožitých osmašedesáti let dlouholetá prezidentka vsetínského folklorního spolku Jasénka Helena Galetková, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Jana Raszková.

V souboru působila Helena Galetková více než tři desetiletí. Začínala v první polovině 80. let jako garderobiérka a organizační vedoucí dětské složky folklorního souboru Malá Jasénka. Posledních více než 15 let byla prezidentkou celého spolku Jasénka.

„Helena Galetková obdržela v roce 2013 od vedení města Vsetín cenu pro osobnost neziskového sektoru, a to za celoživotní přínos pro oblast folkloru a kultury. Odešla přesně tři týdny před slavnostním pořadem Na salašu dobře je, který folklorní spolek Jasénka připravuje u příležitosti 75 let své existence. I přes nečekaný odchod prezidentky souboru se program uskuteční v plánovaném termínu a kromě oslavy výročí bude i vzpomínkou na ni,“ doplnila mluvčí vsetínské radnice.

Poslední rozloučení s Helenou Galetkovou se uskuteční v pátek 1. listopadu od 15.00 hodin v kostele Horního sboru Českobratrské církve evangelické.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x