Otrokovická Charita hledá dobrovolníky pro sbírku

OTROKOVICE - Dobrovolníky z řad veřejnosti hledá pro nadcházející akci Charita Otrokovice. V sobotu 23. listopadu se od 8.00 do 18.00 hodin uskuteční tradiční Sbírka potravin, která pomůže klientům služeb Charity. Pro tuto příležitost bude zapotřebí několik nadšených lidí, kteří se ve svém volném čase do sbírky dobrovolně zapojí a budou od nakupujících přijímat nejen potravinové dary, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

„Hledáme dobrovolníky, kteří nám se sbírkou pomohou v prodejně LIDL v Otrokovicích. Jednalo by se o nejméně dvě hodiny dobrovolnické činnosti v dopoledních či odpoledních hodinách,“ vysvětlil podstatu pomoci zástupce ředitele Charity Otrokovice Tomáš Bernatík, u kterého se zároveň nadšenci mohou přihlásit. A to buď na e-mailu tomas.bernatik@otrokovice.charita.cz, nebo na telefonu 605 564 936.

Charita Otrokovice se do sbírek potravin zapojuje pravidelně od roku 2013. Při poslední sbírce potravin vybrali téměř půl tuny potravin a drogistického zboží. Největší zájem je především o konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýži a luštěniny, těstoviny a základní a dětskou drogerii.

Darované potraviny a drogistické zboží následně dostanou klienti služeb Charity Otrokovice a další potřební na základě posouzení jejich sociální situace pracovníky. Nejčastěji se jedná o rodiny s dětmi, lidi v nouzi nebo lidi bez domova.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x