Skončila roční objížďka mezi obcemi Vlkoš a Troubky

ZÁŘÍČÍ – Po roční úplné uzavírce je poblíž Záříčí na Kroměřížsku opět průjezdná silnice mezi obcemi Vlkoš a Troubky. Více než kilometrový úsek prošel rekonstrukcí skoro za 29 milionů korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Vlkoš i Troubky leží v okrese Přerov v Olomouckém kraji. Část silnice číslo III/4348 mezi těmito dvěma obcemi ale vede Zlínským krajem poblíž Záříčí na Kroměřížsku. „Tento úsek byl v havarijním stavu a musel být už v září 2018 uzavřen. Motoristé museli využívat objízdnou trasu přes Kyselovice, Chropyni a Záříčí,“ uvedl Cekota.

Rekonstruovaný úsek měřil 1133 metrů. „Při rekonstrukci došlo ke sjednocení šířky vozovky na 6,5 metru s normovým rozšířením v obloucích. V celém úseku byla provedena nová kompletní konstrukce vozovky,“ uvedl Cekota.

Odvodnění vozovky je zabezpečeno jejím podélným a příčným sklonem do příkopů. „Byl přestavěn původní propustek a upraveno napojení účelové komunikace a hospodářských sjezdů,“ poznamenal mluvčí. Stavbu financoval Zlínský kraj prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x