V centru Vsetína jsou nová parkovací místa

VSETÍN – Město Vsetín otevřelo v centru část podzemního parkoviště, které je propojené s parkovištěm pod nově vybudovanou obchodní galerií vybudovanou soukromou firmou. Za svou část parkoviště město zaplatilo 60 milionů korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jana Raszková.

Městská část parkoviště má 53 parkovacích míst. Zbylých asi 100 parkovacích míst náleží obchodní galerii, kterou vybudovala firma Valatrans. Společnost bude provozovatelem celého parkoviště. „Výnosy i náklady na provoz budou rozdělené poměrově podle velikosti parkovací plochy mezi město a firmu,“ poznamenala Raszková. Městu připadne zhruba třetina, společnosti dvě třetiny.

Radnice za svou část parkoviště zaplatila asi 60 milionů. „Je to jedna z největších investic v porevoluční historii města. Tato stavba nepřinese jen potřebná parkovací místa v centru města, bude také výchozím bodem propojení s připravovaným nádražím. Parkovací místa tak mohou sloužit nejen cestujícím vlakem, ale i návštěvníkům města nebo obchodní galerie,“ uvedl starosta jiří Růžička.

Jednání o vzniku nového nádraží město zahájilo město v roce 2014, připomněl tehdejší starosta Vsetína a nynější hejtman Jiří Čunek. „Zároveň jsme museli řešit přednádražní prostor. Díky spojení se soukromým investorem se daří naplnit vizi propojení nádraží, centra a Rokytnice,“ dodal Čunek.

Stavba městské části parkoviště začala společně s pracemi na budování obchodní galerie v lednu 2018. Investor nákupního centra před samotným započetím stavebních prací zdemoloval původní objekt banky ČSOB. „Tato demolice a následné umístění obchodní galerie vytvořily podmínky pro vznik plánované nové budovy vlakového nádraží. V budoucnu by tedy novostavbu podzemního parkoviště a obchodní galerie měla doplnit nová budova vlakového nádraží s terminálem pro příměstskou autobusovou dopravu. Všechny tyto objekty budou navíc propojeny podchodem, který tak spojí nákupní galerii s novým nádražím a Rokytnicí,“ řekla Raszková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x