Spisovatel Palán přiveze do Portalu v Hradišti druhé nebe samotářů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Do Uherského Hradiště znovu zavítá spisovatel Aleš Palán, aby představil svou novou knihu „Jako v nebi, jenže jinak". O akci informoval server Zlin.cz mluvčí hradišťských městských kin Jaromír Orel.

Jeho další setkání s českými a moravskými samotáři (včetně Chřibů a Bílých Karpat) opět přináší vyhraněné postoje, neopakovatelné životní příběhy, notnou dávku přírodní mystiky a oproti knize Raději zešílet v divočině navíc i nečekanou porci humoru. Beseda spojená se čtením z nové knihy a projekcí se koná v Cafe Portal v pátek 8. listopadu od 20 hodin.

Samotáři nežijí jen na Šumavě. Aleš Palán, autor bestselleru Raději zešílet v divočině, přináší setkání s dalšími solitéry žijícími stranou civilizace. Rok a půl za nimi jezdil do odlehlých oblastí od Chodska po Bílé Karpaty, od Jizerských hor po Beskydy.

V knize Jako v nebi, jenže jinak najdeme rozhovor se ženou, která na horské samotě pár kilometrů od slovenských hranic žije v podstatě celý dlouhý život. Setkáme se s chlapíkem, který před dvaceti lety koupil staré vojenské auto a v něm se od té doby skrývá mezi jihočeskými rybníky. Nahlédneme dokonce do poustevny jediného současného poustevníka, františkána bratra Anděla.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x