Setkání ve zlínské nemocnici se věnovalo tématu endoprotéz

ZLÍN - Všechno, co souvisí s implantací totální endoprotézy, bylo tématem říjnového setkání pacientů se zdravotníky Ortopedického oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Akce, jež byla určená pro ty, kteří se na náhradu poškozeného kyčelního, kolenního nebo ramenního kloubu připravují, se uskutečnila vůbec poprvé, uvedl pro server Zlin.cz PR specialista krajských nemocnic Zdeněk Dvořák.

„Řešili jsme celou řadu věcí. Od toho, co je potřeba si před operací zařídit doma i u lékaře, přes kompenzační pomůcky, které budou pacienti potřebovat, po samotný průběh operace a následnou rehabilitaci. Probrali jsme ale také to, jak zařídit lázně,“ sdělil Petr Snopek, jenž zastává na zlínské ortopedii funkci vrchní sestry. Dodal, že jednatřiceti účastníkům setkání se věnovali sestra, lékař ortoped, lékař anesteziolog a rehabilitační pracovník.

Přítomní, mezi kterými byli kromě pacientů i rodinní příslušníci, dostali možnost si prohlédnout a osahat jednotlivé komponenty kloubní náhrady. Učili se také chodit o berlích a získali informace o konkrétních omezeních, která je nutné po operaci dodržovat. Setkali se také s pacientem, který absolvoval před čtyřmi dny totální endoprotézu kyčle. „Prošel se před nimi, což velmi ocenili. A mohli mu také položit své otázky,“ doplnil Petr Snopek.

Další setkání s pacienty a jejich rodinnými příslušníky na téma implantace totální endoprotézy se uskuteční 12. listopadu a 3. prosince vždy od 14 hodin v seminární místnosti ve druhém patře budovy číslo 23 v areálu zlínské nemocnice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x