V Rožnově otevírají zařízení pro dětí a mládež – Nízkoprah Triumf

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm se v pátek 1. listopadu 2019 v 10 hodin otevřela nová sociální služba, a sice nízkoprahové zařízení pro děti a mládež - Nízkoprah Triumf. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí tamní radnice Marek Havran.

To vzniklo rekonstrukcí bývalého T – klubu na ulici Zemědělská v Rožnově pod Radhoštěm, kterou provedlo město za 4,4 milionu korun. Provozovatelem zařízení je Charita Valašské Meziříčí působící jak na Meziříčsku, tak na Rožnovsku.

Respekt, anonymitu, mlčenlivost, podporu, volnočasové hry a aktivity (fotbálek, stolní tenis, různé sportovní a herní aktivity), ale také příjemné a bezpečné prostředí a pokec o věcech, které mládež trápí a se kterými si neví rady. Přesně takové je poslání nového nízkoprahové zařízení pro dětí a mládež s názvem Nízkoprah Triumf v Rožnově pod Radhoštěm.

„Naše nové rožnovské zařízení je klub a zároveň sociální služba. Děti a mládež mají zaručeno příjemné a bezpečné prostředí, kde mohou jen tak posedět, něco si zahrát nebo jen tak pokecat. Zároveň zde také mohou najít pomoc a radu odborných pracovníků klubu,“ představil rožnovskou novinku místostarosta města Jan Kučera. „Je skvělé, že můžeme právě u nás otevřít takovéto zařízení. Rožnov si ho zasloužil a především ho hodně potřeboval. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tom podíleli a byli ochotni a schopni najít cestu, jak pomoci tam, kde to na Rožnovsku snad nejvíce pálí,“ řekl k otevření nového zařízení místostarosta Rožnova  Kučera, jenž má ve své gesci sociální oblast. Místostarosta zároveň připomenul, že město a sociální služby dělají maximum, co mohou v rámci svých možností dělat. „Situace v celé sociální oblasti je jedna neustálá výzva. Teď pomůžeme dětem a mládeži tímto klubem, ale například mladí se středním a těžkým mentálním postižením a jejich rodiny mají u nás minimální nabídku služeb a pomoci. Nyní se tedy musíme zaměřit na další úkoly zajištění služby stacionáře pro tyto klienty. To však není jen v kompetenci města, ale v rukách větších hráčů, tedy kraje a státu,“ nastínil další směr aktivit Kučera.

Slavnostní otevření Nízkoprahu Triumf se uskutečnilo v pátek 1. listopadu v 10 hodin v sídle zařízení – v bývalé budově T – klubu na ulici Zemědělská v Rožnově pod Radhoštěm.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x