KAM ZA KULTUROU: Bohatá nabídka akcí tohoto týdne

ZLÍNSKÝ KRAJ - Na mnoha místech našeho kraje vás čeká svatomartinská husa, ale nabídka akcí Východní Moravy je na akce mnohem pestřejší. Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí tohoto týdne.

V sobotu 9. listopadu v 19.00 hodin se v Domě kultury v Uherském Brodu již po sedmnácté sejdou Legendy moravského folkloru. V programu vystoupí Martin Hrbáč (80 let), CM Martina Hrbáče, CM Olšava, CM Soláň, CM Matěje Kůrečky a František Šulák, Antonín Vrba a Mužský sbor Chotár, Ženský sbor Rezeda a CM Ženičky, Ženský a mužský sbor Olšava, Gajdoši z Kopanic, Jaroslav Hrbáč a slovenský host Ján Ambróz.

Společenské centrum ve valašské obci Lidečko bude 9. listopadu místem konání Tradičního Lidečkovského jarmarku. Od 9.00 hodin se můžete těšit na zabíjačkové speciality, pochoutky z udírny, nabídku rukodělných výrobků či zvířecí dvorek. O hudební doprovod se postará dechová hudba Lidečanka, vystoupí soubor Závršan. V průběhu jarmarku proběhne soutěž „O nejchutnější domácí paštiku“.

Jezuitský sklep na náměstí Velké Moravy ve Starém Městě bude v sobotu 9. listopadu od 19.30 hodin místem konání pořadu Za muziků do sklepa s podtitulem Eště svatba nebyla. V průběhu večera uvidíte taneční páry v obřadních svatebních krojích z Kopanic, Zálesí, Uherskohradišťska, Podluží a Horňácka, soubor Dolina a cimbálovou muziku Bálešáci. Součástí programu je i beseda u cimbálu.

V sobotu 9. listopadu vycházku na oblíbený hrad Lukov nedaleko Zlína zpestří od 10.00 do 15.00 hodin Hradní jarmark s nabídkou občerstvení. V případě nepříznivého počasí, které omezí sjízdnost příjezdové komunikace, se jarmark neuskuteční.

Rodinám s dětmi je určena akce Hrátky se strašidly, která se uskuteční v sobotu 9. listopadu od 15:30 hod v sadu Svobody u zámku v centru Zlína. Připravena je zábavná trasa, na které budou děti potkávat „strašidla“, která si chtějí hrát a také bavit děti různými, zejména pohybovými úkoly.

Milovníkům podzimních výletů vychází vstříc Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.  Listopadové víkendy  9.-10. a 16.-17. 11. budou od 9.00 do 16.00 hodin mimořádně otevřeny atraktivní objekty v Mlýnské dolině a Valašské dědině. V Mlýnské dolině to budou vozovna z Ostravice, hamr z Ostravice a vodní mlýn z Velkých Karlovic, ve Valašské dědině obytný dům z Nového Hrozenkova čp. 10, Šturalova pasekářská usedlost, větrný mlýn z Kladník, škola z Velkých Karlovic – Miloňova a kovárna z Lutoniny.

Než se vydáte do Kroměříže do Květné zahrady, které se také říká Libosad, seznamte se s knihou Petra Hudce TAJEMSTVÍ LIBOSADU na výstavě, která bude k vidění od 11. do 30. listopadu ve foyer Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Vernisáž výstavy a představení poutavé knihy se uskuteční 11. listopadu v 17.00 hodin.  

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz.

Nabídku svatomartinských akcí najdete ZDE.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x