Radiační onkologie zlínské nemocnice chystá pro zájemce o medicínskou fyziku den otevřených dveří

ZLÍN - Přístroje, zajímavé a praktické informace a také seznámení s celým průběhem radioterapie čeká účastníky Dne otevřených dveří na pracovišti radiační onkologie při Onkologickém oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Akce se uskuteční ve čtvrtek 7. listopadu od 14.00 do 17.00 hodin v přízemí pavilonu 21A, serveru Zlin.cz to sdělil PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Den otevřených dveří pořádají zdravotníci u příležitosti Mezinárodního dne fyziků v medicíně. „Čekáme desítky lidí. Zájem projevili studenti, zaměstnanci nemocnice i pacienti a jejich příbuzní. Budeme mít pro ně vytvořené pracoviště, kde jim vše z naší práce ukážeme,“ ujistila Beáta Kašpárková, radiologický fyzik Onkologického centra zlínské nemocnice. Dodala, že mezi představovanými přístroji bude i lineární urychlovač.

Mezinárodní den medicínské fyziky se připomíná od roku 2013, a to vždy 7. listopadu. V tento den se v roce 1867 narodila v Polsku Marie Sklodowska-Curie, která zasvětila svůj život výzkumu radioaktivity. Za svou práci byla dvakrát vyznamenaná prestižní Nobelovou cenou.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x