Nádvoří bývalé Jezuitské koleje se opět promění v kluziště pro veřejnost

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na nádvoří bývalé Jezuitské koleje v Uherském Hradišti bude letos opět v provozu umělé kluziště pro veřejnost. Zahájení provozu je plánováno na pátek 29. listopadu, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Pášma.

Otevírací doba kluziště bude kopírovat provozní dobu kavárny Café 21, tedy od pondělí do soboty bude k dispozici v době od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli pak od 9.00 do 16.00 hodin. Přes svátky bude otevřeno, pouze 24. a 25. prosince 2019 a 1. ledna 2020 bude kluziště zavřeno.

Kluziště má rozměry 20,6 x 10,6 metru, ve večerních časech bude také osvětleno a záměr je plochu i ozvučit. Vzhledem ke speciálnímu povrchu plochy doporučujeme kvalitně nabroušené brusle,“ konstatoval Pášma.

Vstupné bude stejné jako loni, tedy 20 korun na osobu pro veřejnost, pokud si plochu pronajme exkluzivně jeden subjekt, zaplatí 400 korun na hodinu.

„Novinkou oproti loňsku je, že jsme se rozhodli plochu do 14.00 hodin vyhradit ve všední dny, vyjma prázdnin, školám a školkám zdarma. Pro letošek jsme také na ploše provedli generální údržbu a tím pádem by měl být zážitek z jízdy mnohem lepší,“ doplnil ředitel Sportovišť města Evžen Slavník.

Vstupné se bude vybírat v kavárně Café 21, kde je možno se také primárně občerstvit a přímo u plochy bude stan, kde se dá přezout do bruslí. Sociální zařízení najdou návštěvníci v areálu Jezuitské koleje, klíč bude u obsluhy nebo v kavárně. Dohlížet na provoz bude pracovník Sportovišť města, který by měl v případě potřeba také poskytnout nezbytnou první pomoc.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x