Kapela Botox s Honzou Kopečným zahrají v rámci tour ve Zlíně

ZLÍN - Česká pop-rocková kapela Botox přijede v rámci svého turné k debutové desce Dvě tváře v sobotu 9. listopadu do zlínského klubu Fénix. Fanouškům představí kompletně autorskou tvorbu kapely, která za rok a půl existence vydala čtyři videoklipy a vyprodala pražský Lucerna Music Bar, oznámil serveru Zlin.cz zpěvák kapely Honza Kopečný.

Klubové turné kapely odstartovalo začátkem října v Budějovicích a skončí 22. ledna opět v pražském Lucerna Music Baru. Kapela si na tour přizvala i hosta, mladou talentovanou zpěvačku Nelly Řehořovou, se kterou natočila i nedávno pokřtěný klip k singlu Teď už to víš.

Debutové autorské CD kapely Botox s názvem Dvě tváře vyšlo v červnu 2019 po téměř roce a půl existence skupiny, kterou založili zpěváci Jan Kopečný a Petr Ryšavý. Album kapela pojmenovala podle jedné z písní, která jak kluci s oblibou říkají, plně charakterizuje proměnnost nálad v kapele. Dva z pětičlenné party jsou totiž narozeni ve stejný červnový den, ve znamení Blíženců, a s nadsázkou řečeno, není vždycky jednoduché s jejich druhou méně sympatickou tváří v malé dodávce existovat. Název ale vystihuje i fakt, že kapela není doprovodným uskupením jednoho frontmana, ale skvělé zpěváky a výrazné osobnosti má hned dvě.

Botox v prvním roce existence hledali žánr, který jim nejlépe sedí, což do jisté míry vycházelo i z odlišného naladění každého z členů. Svou tvorbu proto dlouho označovali jako multižánrovou, dokud nezakotvili ve vodách pop-rocku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x