Lidé mohou nosit do zlínské nemocnice dárky pro pacienty, kteří tam budou o Vánocích

ZLÍN – Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně spustila i letos sbírku dárků, které dostanou pacienti hospitalizovaní na Vánoce v nemocnici. Zájemci mohou přinést jakékoliv dárky až do 19. prosince, řekl serveru Zlin.cz Zdeněk Dvořák z tiskového oddělení krajských nemocnic.

Lidé mohou dárkem zpříjemnit svátky pacientům, kteří budou zůstávat na lůžku i přes Vánoce. „Zájemci mohou přinést i drobnost. Podle našich zkušeností udělá pacientům radost jakákoliv maličkost, důležité je vědomí, že si na ně někdo vzpomněl. Strávit nejkrásnější svátky v roce v nemocnici si nikdo nepřeje a naším cílem je, aby i naši pacienti prožili svátky příjemně,“ uvedla vedoucí dobrovolnického centra zlínské nemocnice Michaela Schneider.

Dárky lze nosit do 19. prosince do budovy 26 ve zlínské nemocnici. „Odevzdávají se v 6. patře v kanceláří 626 vždy od pondělí do pátku v čase od 8:00 do 15:00. Pokud by někdo chtěl přijít v jiný termín, je možné se domluvit individuálně na telefonním čísle 776 209 307,“ poznamenal Dvořák.

Dárky mohou být různé. „V loňském roce lidé nejčastěji přinášeli hygienické a kosmetické prostředky jako například mýdla, kartáčky na zuby, zrcátka, sprchové gely nebo šampóny. Hodně zastoupeny byly také stolní hry, psací potřeby, knihy a křížovky. Všechny dárky naši pacienti přivítali a stejný výběr by jistě udělal radost i během letošních Vánoc,“ dodala Michaela Schneider.

V roce 2018 měla akce nazvaná Dobrý skutek u veřejnosti velký ohlas. Pro pacienty se sešlo kolem 350 dárků.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x