Muž zaplatil za ubytování v zahraničí 20 tisíc, byl to podvod

ZLÍN – Jednačtyřicetiletý muž ze Zlína naletěl podvodníkům, kteří na internetu nabízeli zahraniční ubytování v luxusním apartmánu. Poslal jim v eurech přes 20 tisíc korun, ale na adrese bylo obchodní centrum, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Muž v polovině září narazil na internetu na inzerát, který poskytoval ubytování v luxusním apartmánu v zahraničí. „Emailem se s poskytovatelem domluvili na konkrétním datu ubytování a částce, kterou je nutné předem uhradit. Muž tedy bankovním převodem poslal požadovaných 800 euro na daný účet a ubytovateli zaslal kopii svých cestovních dokladů a doklad o provedení platbě,“ řekla Kozumplíková.

Muži přišla zpráva o rezervaci ubytování. Než odcestoval, chtěl se ale ještě jednou ujistit, že je apartmán na jeho návštěvu připravený. „Email se mu ale vrátil jako nedoručený s tím, že uvedená adresa neexistuje. „Tušil, že je něco špatně. Pro jistotu si zarezervoval ubytování na jiném místě. Při návštěvě zahraničí se šel na adresu původního ubytování podívat a zjistil, že je tam obchodní centrum. Uvědomil si, že se stal obětí podvodu,“ uvedla Kozumplíková.

Muž oznámil celou věc na policii. Policisté se případem zabývají. Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až dvouletý trest za mřížemi.

Sponzorem článku je Bouda Šestidomí, která vám nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x