Ve Valašském Meziříčí zmizely z Křížné ulice reklamní poutače

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Reklamní poutače zmizely z moderně upraveného veřejného prostoru mezi hotelem Apollo a obchodním centrem v Křižné ulici ve Valašském Meziříčí. Město se na tom dohodlo s jejich vlastníkem, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Město veřejný prostor zrevitalizovalo skoro za 3,3 milionu korun a slavnostně ho otevřelo letos na konci července. „Rekonstrukci se podařilo vhodně spojit s opravou přiléhajícího obchodního centra, které je v soukromém vlastnictví. Aktivně jsme jednali také s majitelem druhého objektu sousedícího s atriem o odstranění nevzhledných reklamních poutačů,“ zmínila místostarosta Yvona Wojaczková.

Podle ní se jednání podařilo. „Nakonec jsme nalezli shodu, za což jsem moc ráda. V uplynulých dnech tak zaměstnanci společnosti Technické služby Valašské Meziříčí reklamní poutače z budovy hotelu odstranili. Atrium už naplno slouží plánovanému záměru, kterým je zejména esteticky řešená odpočinková plocha,“ řekla Wojaczková.

Město při revitalizaci za více než tři miliony vysadilo v prostoru novou zeleň, umístilo tam designové veřejné osvětlení. „Jsou tam také modřínové trámy sloužící jako konstrukce pro popínavé rostsliny a celá plocha se dočkala také předláždění,“ připomněl úpravy Mikuš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x