Kroměřížská radnice zdemolovala další objekty v lokalitě Račín

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice zahájila demolici dalších objektů v lokalitě Račín, kde bydlí nepřizpůsobiví občané. Server Zlin.cz o tom informoval muvčí města Jan Vondrášek.

„Demoličním pracím předcházelo vyklizení prostor, odkud bylo odvezeno těžko uvěřitelných 7,5 tuny komunálního odpadu. V těchto dnech již dělníci odstraňují střešní krytinu a klempířské prvky, v příštím týdnu by měla dorazit těžká technika,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Na odstranění dvou hospodářských budov pracuje společnost z Přerovska, která už loni v první etapě v lokalitě demolovala dva obytné domy a jednu hospodářskou budovu. Město letošní demolice obou budov přijde zhruba na 480 tisíc korun. Podle Holíka je odstranění těchto objektů nezbytné. Bývaly totiž nelegálně obývány a tito neplatiči do budov natahovali elektřinu kabely z obytných budov, což neodpovídalo bezpečnostním normám.

Demolice na Račíně odstraněním dvou hospodářských budov nekončí. Radnice plánuje, že několik platících nájemníků přestěhuje jinam. „A neplatiče vystěhujeme,“ doplnil Holík. Lokalita Račín je dlouhodobě problematická. Soužití mezi starousedlíky a obyvateli sociálních bytů má totiž k ideálu daleko. Lidé si stěžují na hluk i na chování obyvatel Račína k nim i jejich majetku.

V lokalitě je nyní 13 obydlených bytů se zhruba čtyřmi desítkami nájemníků. Byty mají ve správě stejně jako ostatní městské byty Kroměřížské technické služby (KTS), společnost patří městu. KTS podaly na neplatiče z Račína desítku žalob na zaplacení dlužné částky a také žaloby na vyklizení bytu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x