Vítězem 6. ročníku Kovářské pětky je Tomáš Němec

ZLÍN - V sobotu 9. listopadu se v továrním areálu bývalých Baťových závodů uskutečnil šestý ročník unikátního závodu Kovářská pětka. V hlavním závodě na pět kilometrů pořádaném již tradičně Kovárnou VIVA zvítězil Tomáš Němec. Akce se konala jako součást seriálu Běhů Zlín, informovala server Zlin.cz mluvčí akce Kateřina Martykánová.

Hlavní závod odstartoval krátce po desáté hodině u 72. budovy. Závodníci vyrazili na pětikilometrovou trať společně s běžci štafet. Opět se s nimi na start postavili i junioři, pro něž byl připravený okruh o délce 1900 metrů. V závodním poli s nimi nechyběl ani úspěšný zlínský triatlet Petr Vabroušek a jeho syn Filip Vabroušek, který obhajoval loňské vítězství.

Nejrychleji nakonec trať Kovářské pětky zdolal Tomáš Němec s časem 16:00. Na druhém místě se umístil Jan Kolárik (16:25) a třetí pak doběhl Filip Vabroušek (17:02). Mezi ženami si nejlépe stejně jako v minulém roce vedla Jana Žaludková, která doběhla do cíle s časem 20:50.

„Jsme potěšení zájmem a počtem účastníků akce, který se rok od roku zvyšuje,“ uvedl za organizující Kovárnu VIVA Zbyněk Rozsypal a dodal: „I přes chladné a deštivé počasí doběhlo do cíle pětikilometrové trati 170 závodníků. Juniorskou trať na 1900 metrů dokončilo stejně jako loni 26 běžců.“

Ještě před hlavním závodem odstartovaly i dětské závody pro menší běžce. Těch se zúčastnilo celkem 36 dětí, které závodily na tratích o délce 180 a 360 metrů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x