Kterak Kuba ke štěstí přišel. Aneb Kolářova pohádka s dobrým koncem

ZLÍN  - Tohle je velká rarita. Na debut v základní sestavě v nejvyšší soutěži si Jakub Kolář, devatenáctiletý zlínský obránce, počkal do 9. listopadu 2019. A hned vstřelil rozhodující gól. V případě jističe zadních řad, který v lize zatím naskočil jen na pár minut v Příbrami, tedy opravdová pohádka.

Na druhé straně obrany hrál témě o dva roky mladší Martin Cedidla, mezi nimi „táta“ Petr Buchta.

Oni stejně jako spoluhráči obstáli, nutno říci, že Sigma v deštivém odpoledni působila fotbalověji, Zlíňané byli na metál za bojovnost.

Tři nejdůležitější momenty utkání.

59. minuta, hlavička kreativního olomouckého záložníka Gonzalese. Reflex poslední dobou vyníkajícího Rakovana na podtrženou jedničku.

82. minuta. Parádní přízemní rána zlínského Podia do levé tyče branky hostů.

Už to začínalo vypadat na další remízu.

Jenže hosté se jí nedočkali. Podio zakroutil trestňák do vápna olomouckých fotbalistů, tam se míč příhodně odrazil ke zlínskému Kolářovi a ten navýsost mazáckou střelou uklidil míč do sítě.

Spoluhráčům i sobě nadělil euforickou radost, tři body pro Fastav poprvé od 17. srpna.

Nu, Kubo, v kasičce to asi tentokrát bude docela na tobě…Ale neboj, přebohatě se to s podobnými góly a výkony vrátí.

Fastav Zlín – Sigma Olomouc 1:0.

„Zajímavý zápas, my Hanáci můžeme být smutní, ale já nejsem. Poločasová slivovice mých kamarádů byla vynikající,“ hodnotil vypjatý duel s úsměvem zkušený degustátor a hlavně trenér Petr Uličný. Olomoučan, který do Zlína přijede pokaždé. Však tu má bohatý trenérský podpis.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x