Kroměříž chystá Svatomartinské hodování

KROMĚŘÍŽ - Tradiční kroměřížské Svatomartinské hodování proběhne na Hanáckém náměstí v pondělí 11. listopadu a pořadatelem celodenního programu je Dům kultury v Kroměříži, který zve místní i přespolní.Server Zlin.cz informoval o akci mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Oficiální zahájení programu je naplánované na 11 hodin 11 minut, kdy starosta města Jaroslav Němec otevře první lahev „mladého“ svatomartinského vína. „Letošní novinkou je zajímavá skutečnost, že v průběhu dne bude zájemcům víno nalévat i sám svatý Martin,“ uvedl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. V rámci Svatomartinského jarmarku, který začne v 10:00, se budou podávat zabijačkové pochutiny, husí speciality a sladké i slané občerstvení včetně bezlepkového.

Pořadatelé mysleli i na děti, pro něž připravili zajímavé atrakce včetně kolotoče. K tanci i poslechu budou hrát cimbálová muzika Jaroslava Marečka a Dubina – bez hudby to zkrátka nejde… Večer proběhne další oblíbená součást hodování – průvod sv. Martina z Hanáckého náměstí na Velké náměstí, který stejně jako v předešlých letech připravili dobrovolníci z farnosti od sv. Mořice za podpory města Kroměříže. Lampiony, které mohou sv. Martinovi posvítit na cestu, si zájemci mohou vzít s sebou. V cíli cesty na Velkém náměstí je připravený program pro rodiny s dětmi. Na akci se neplatí vstupné.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x