Na sportovní akci se podařilo vybrat přes půl milionu korun pro předčasně narozené děti ve zlínské nemocnici

OTROKOVICE, ZLÍN - Charitativní NEO CUP, který se uskutečnil v otrokovické sportovní hale, pomohl předčasně narozeným dětem v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně částkou téměř 560 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to sdělil PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Akce, kterou už tradičně uspřádal Moraviaman team Otrokovice, se účastnila více než tisícovka dospělých a dětí.

„NEO CUP je především fotbalový turnaj pro firmy ze Zlínského kraje, ve kterém ale o výsledek nejde. Hlavním cílem účastníků akce je pomáhat, a to se i letos povedlo. Vybraná částka je neuvěřitelná, všem dárcům děkujeme. Můžeme je ujistit, že jejich peníze budou opět využity v neonatologii ve zlínské nemocnici, kde pečujeme mimo jiné o předčasně narozené děti, pro něž je už samotný vstup do života složitější. Ale díky takovýmto akcím, jim a jejich rodinám můžeme pomoci,“ ujistil Jozef Macko, primář zlínského novorozeneckého oddělení a účastník NEO CUPu.

Letošní NEO CUP se zaměřil na podporu dvou rodin. „Nemají to úplně jednoduché. Děti už mají u sebe doma, ale stále bojují a ještě dlouho budou. Aby byl jejich boj alespoň o trošku příjemnější, od toho je tady právě náš projekt. V něm chceme určitě pokračovat,“ uvedla Silvie Valoušková, hlavní organizátorka a zakladatelka akce.

V rámci programu NEO CUPu pořadatelé také poděkovali Dagmar Kovaříkové, lékařce Novorozeneckého oddělení a Perinatologického centra nemocnice ve Zlíně, která na konci letošního roku odchází do důchodu. Za její celoživotní práci se nedávno dočkala pocty v podobě druhého místa v prestižní soutěži o titul Žena regionu ve Zlínském kraji, o kterém rozhodli svými hlasy občané.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x