Slovácké divadlo bude hledat nového ředitele

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo čeká velká změna, současný šéf divadla Michal Zetel se rozhodl, že na postu ředitele skončí. Serveru Zlin.cz to za uheskohradišťskou radnici uvedla Dagmar Vacková.

Michal Zetel vedl Slovácké divadlo pět let. „Divadlo opustí 31. srpna 2020, do té doby musí město najít jeho nástupce. Na post ředitele Slováckého divadla vypíšeme výběrové řízení,“ upřesnila Vacková.

Do funkce ředitele Slováckého divadla jmenovala Rada města Uherské Hradiště Michala Zetela dne 23. září 2014, nový šéf po dlouholetém řediteli Igoru Stránském potom nastoupil 1. září 2015. Igor Stránský oznámil odstoupení z funkce ředitele k 31. srpnu 2015, a to s dvouletým předstihem. Michala Zetela před pěti lety vybrala komise v náročném výběrovém řízení. Výběrovou komisi mj. oslovil plán, který Zetel představil na roky 2015 – 2020.

Současně se svým odchodem oznámil Zetel také jmenování nového uměleckého ředitele Slováckého divadla, kterým bude od 1. ledna 2020 Lukáš Kopecký. Ten je absolventem Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, aktuálně působí jako režisér v Českém rozhlasu Brno, zkušenosti má ale také jako divadelní režisér.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x