Problematickou lokalitu Račín začala nově sledovat bezpečnostní kamera

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížskou lokalitu Račín, kde žijí nepřizpůsobiví občané, sleduje nově kamera městského kamerového systému. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

„Cílem je, aby městská policie mohla monitorovat případné přestupky. Doufáme, že kamera přispěje ke zklidnění situace na Račíně,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Městské domy na Račíně sleduje kamera, kterou městská policie původně využívala na jiném místě. „Jedná se ale o plnohodnotnou otočnou kameru, která mapuje celou lokalitu,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš. Městská policie nyní ještě pracuje na instalaci nového kamerového bodu v ulici Spáčilova a na výměně stávající analogové kamery za novou digitální u plaveckého bazénu.

Kroměříž bude mít po instalaci kamer ve Spáčilově ulici a na Račíně 21 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001. Postupně jej modernizuje. Například loni instalovala novou kameru, která je umístěná na sloupu veřejného osvětlení na rohu ulic Úprkova a Kotojedská.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x