Marná snaha nevlídného počasí: Svatomartinský trh se ve Vizovicích povedl

VIZOVICE - Počasí se tvářilo přesně jako po polovině listopadu. Ráno kapky deště, průběžně vítr, ale na organizátory z MAS (tedy místní akční skupiny) Vizovicko a Slušovicko ani přepočtné návštěvníky neměly vrtochy pražádný nárok.

Jako správní Valaši se lidé z Vizovic i ze vzdálenějších míst odradit počasím rozhodně nenechali. Nádvoří zámku zaplnili po stovkách a zažili báječný den.

Plný pestrých hudebních vystoupení, pobavil je třeba středověký alchymista, kromě cimbálovky s dominancí moc hezkých děvčat se hrál folk i renesanční muzika.

Kdo chtěl, přiučil se u nesmírně šikovných řemelsníků, tkadlen, dráteníka, perníkářů, výrobců čokolády nebo třeba vánočních ozdob s věnováním.

Děti asi dlouho nezapomenou na setkání s velkými ptáky včetně dravců ze Záchranného centra z Hošťálkové.

Bylo toho ale včetně stylového občerstvení mnohem více.

Přijel samozřejmě svatý Martin, pan farář požehnal jeho vínu, děti se mohly vyfotit s bílým koněm, no prostě trh, jak má být.

Ani se lidem domů nechtělo…a to je vždycky dobré znamení člověčí pospolitosti a spokojenosti.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’164620′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2497‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚164620‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x