Při rozvěcování vánočního stromu opět pomohou obvatelé Otrokovic potřebným

OTROKOVICE - Příležitost k setkání se svými blízkými, přáteli a známými v předvánočním čase opět poskytne akce Rozsvícení vánočního stromu v Otrokovicích. Stejně jako v minulých letech bude událost doprovázena charitativní akcí Otrokovice pomáhají potřebným, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková. 

Oblíbená akce se uskuteční v pátek 29. listopadu na náměstí 3. května před budovou Otrokovické Besedy.

„Již podvanácté se uskuteční při  Rozsvícení vánočního stromu charitativní akce, jejíž výtěžek poputuje potřebným. Město Otrokovice s přispěním otrokovické Naděje uspořádalo veřejnou sbírku, která bude probíhat dvěma formami, jednak prodejem občerstvení při rozsvěcování vánočního stromu a současně formou shromažďování příspěvků na bankovním účtu. Město Otrokovice vloží jako vstupní kapitál na nákup surovin 130 tisíc korun,“ uvedla starostka Hana Večerková. O rozdělení výtěžku bude rozhodovat Zastupitelstvo města Otrokovice. V minulém roce byly vybrané finanční prostředky ve výši přesahující 270 tisíc korun rozděleny mezi otrokovickou Naději, Šanci Olomouc a nadaci Národ dětem.

Uspořádat tak rozsáhlou akci, zajistit potřebné dobrovolníky, hygienické předpisy a další nezbytné organizační záležitosti by se nepodařilo bez spolupráce s otrokovickou pobočkou Naděje. Mimo jiné klienti Naděje letos vytvořili hrníčky s nápisem Otrokovice pomáhají potřebným. „Zájemci si budou moci tento hrníček zakoupit za 50 korun. I to bude příspěvek do veřejné sbírky,“ řekl ředitel Naděje Pavel Polák. Návštěvníci se budou moci občerstvit svařeným vínem, pro děti pak bude připraven samostatný stánek s nealkoholickým punčovým čajem a dalšími pochutinami. K jídlu bude možné zakoupit grilované maso a klobásy. K zakoupenému jídlu a pro děti budou upečeny voňavé perníčky z dílny partnera akce Městské policie Otrokovice.

Náměstí v centru města ožije přípravami již v dopoledních hodinách. Jakmile bude uvařena první dávka svařeného vína, budou ugrilovány první kousky masa či uzenin, začne se s prodejem. Kulturní program bude zahájen v 15.00 hodin žesťovým kvintetem Ivana Dřínovského a tradičně zde vystoupí žáci otrokovických základních škol. Ve druhé části bude hrát a bavit kapela Foxy Hunters. Po celé odpoledne, od 15.00 do 19.00 hodin, se v prostorách Otrokovické Besedy uskuteční vánoční dílny, které organizuje a zajišťuje DDM Sluníčko. Nebude chybět ani přivítání veřejnosti zástupcem z radnice. Tentokrát se slova zhostí místostarosta Otrokovic Petr Ťopek. Ukončení programu je plánováno na 19.00 hodin. Prodej občerstvení bude ukončen po vyprodání zásob.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x