Bezdomovci budou na radnici prodávat své výrobky

OTROKOVICE - V budově otrokovické radnice budou prodávat své výrobky uživatelé azylového domu Samaritán. Cílem je ukázat veřejnosti, že i lidé bez domova dokáží vytvářet pěkné věci, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Bylinková mýdla, plátěné tašky, dekorace z papíru a další výrobky si bude moci veřejnost nakoupit ve středu 4. prosince na Městském úřadě Otrokovice. Prodej bude zahájen v 9.00 hodin v budově radnice č. 1 v přízemí. Zakončení prodeje je plánováno na 17. hodinu.

Výrobky tvoří uživatelé azylového domu Samaritán v rámci pracovní aktivizace. Do dílny docházejí uživatelé, kteří tímto způsobem aktivně tráví svůj volný čas, neboť jejich uplatnění na trhu práce je již velmi obtížné. „Díky tomu, že lidé zakoupí naše výrobky, podpoří pracovní aktivity lidí bez domova. Naším heslem je 100% mužská práce. Chceme tím široké veřejnosti ukázat, že i lidé bez domova umí tvořit krásno a uživatelům tak dát možnost mít radost z tvorby a pocit, že jejich výrobky se lidem líbí,“ uvedla Veronika Netušilová, pracovnice Azylového domu Samaritán.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x