Náměstí ožije silvestrovskou oslavou a nebude chybět ani ohňostroj

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížané se po roční odmlce opět dočkají organizované oslavy příchodu nového roku na Hanáckém náměstí. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

Program zahrnující vystoupení rockové skupiny Argema i ohňostroj začne 31. prosince v 18.00 hodin. „Rád bych pozval všechny obyvatele města ke společnému přivítání roku 2020,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Akci pořádá Dům kultury a město Kroměříž. „V pauze uprostřed koncertu skupiny Argema, kolem 18.45 hodin, návštěvníky akce pozdraví starosta města, který poté zahájí slavnostní silvestrovský ohňostroj s hudebním doprovodem,“ upřesnil ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. Na akci bude zajištěno občerstvení, a to včetně horkých nápojů.

Organizované oslavy příchodu nového roku nebyly v Kroměříži v posledních letech obvyklé, lidé se scházeli spontánně na Velkém náměstí. Velký ohňostroj se konal několikrát v 90. letech na Velkém náměstí, slavil se jím také příchod nového milénia a v roce 2013 zpestřil oslavy 750. výročí založení města. V roce 2017 se lidé těšili z ohňostroje na Hanáckém náměstí. V letech, kdy ohňostroj nepořádala radnice, Velké náměstí rozzářila pyrotechnika, kterou přinesli sami občané.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x