KAM ZA KULTUROU: Adventní jarmarky ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Většinu měst v našem kraji provoní svařené víno a rozzáří rozsvícené vánoční stromy.

V Kroměříži ve středu 27. listopadu začíná adventní jarmark, ve čtvrtek pak bude na Velkém náměstí rozsvícen vánoční strom. Těšit se můžete na zajímavé koncerty a vystoupení.

V pátek 29. listopadu v 17 hodin v Bystřici pod Hostýnem se bude v areálu Střediska volného času Včelín rozsvěcet betlém, připravený hudební a taneční program doplní ohňová show, pekelná váha pro hříšníky, čertovský guláš a další občerstvení, vyvrcholením bude ohňostroj.

V Rožnově pod Radhoštěm se program s rozsvěcením vánočního stromu bude odehrávat v pátek 29. listopadu od 16 hodin na Masarykově náměstí. Bude zde možné předat poštu pro Ježíška, vyrobit si vánoční dekorace či zakoupit adventní věnce.

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Uherském Hradišti  je připraveno na pátek 29. listopadu. Od 16 hodin vystoupí Jirka Hadaš s programem pro děti, v 17 hod se rozsvítí vánoční strom a bude čas na různá překvapení. Program je pak připraven i na další adventní víkendy.

Předvánoční dárek dostanou obyvatelé a návštěvníci proslulých moravských lázní Luhačovic. Po důkladné rekonstrukci bude ve středu 27. listopadu slavnostně otevřena zdejší lázeňská kolonáda. Od 15 hodin si mohou návštěvníci opravené prostory prohlédnout, v hale Vincentka si od 16 hodin poslechnout koncert Stanley Dixie Bandu. V 17 hodin starosta Luhačovic s generálním ředitelem Lázní Luhačovice, a. s. přestřihnou pásku. Vyvrcholením pak bude ohňostroj, který je plánován na Lázeňském náměstí v 17.30 hod. Chybět nebudou ani stánky s punčem, svařeným vínem nebo teplými oplatky.  

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x