V Zelenáčově Šopě vystoupí Frank Zappa Quartet

ZLÍN - Radost všem fanouškům rockové legendy Franka Zappy udělá tento týden zlínská Zelenáčova Šopa. Na čtvrteční večer totiž pozvala kapelu Frank Zappa Quartet, informoval server Zlin.zc za pořadatele Martin Juřík.

Frank Zappa Quartet (též FZQ) je kapela, která vznikla na Valašsku ve Vizovicích.

První vystoupení FZQ se konalo 7.11.2003 ve Vizovicích. Tuto světovou událost zaznamenal i časopis Muzikus 2/2004 na straně 6.. Koncem téhož roku si FZQ zahráli v pražském rockovém klubu Vagon k desátému výročí úmrtí Mistra za přítomnosti Petra Dorůžky, autora knihy Šuplík plný Zappy. To též díky napojení kapely na Český fan klub Franka Zappy.

Původní čtyřčlenná sestava kvartetu FZQ se v roce 2005 rozrostla o mladšího kytaristu, kterého prý kterého nebolí záda jako ostatní muzikanty. Od roku 2010 se přidal saxofon. Kapela je zaměřena na muziku Franka Zappy v relativně věrném provedení.

Pro posluchače je FZQ šancí slyšet hudbu mrtvého Mistra ve velmi živém provedení. Ročně odehraje FZQ nejméně osm koncertů vesměs na Moravě. Tradiční je každoroční koncert FZQ k výročí Zappova narození a úmrtí, to vždy začátkem prosince v Brně, ve Staré Pekárně.

Koncert v Zelenáčově Šopě začne ve čtvrtek 28. listopadu v 19 hodin. Lístky na něj jsou v předprodeji.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x