Dva nenapravitelní zloději skončili za mřížemi

ZLÍN - Policisté poslali za mříže dva recidivisty ze Zlína, kteří opakovaně kradou. Sedmadvacetiletý zloděj si svobody užíval jen 25 dní, třiapadesátiletý lapka pak putoval do vězení po devíti měsících, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Oběma mužům hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky a oba jsou stíhaní vazebně.

„Mladší z mužů odcizil začátkem listopadu v domě pro seniory ve Zlíně dámské jízdní kolo v hodnotě téměř pět tisíc korun, které bylo uzamčené lankovým zámkem. Oba společně pár dní nato odcizili pánské jízdní kolo z kolárny panelového domu na Jižních Svazích v hodnotě devět tisíc korun,“ konstatovala Kozumplíková.

Oba muži byli za stejnou trestnou činnost již několikrát potrestaní. Mladší má v rejstříku trestů celkem 11 záznamů, poprvé se dopustil trestného činu pohlavní zneužívání již v patnácti letech, naposledy byl odsouzený za majetkovou trestnou činnost v loňském roce. Z posledního výkonu trestu se vrátil teprve před měsícem.

Starší z mužů má v rejstříku trestů celkem 26 záznamů, trestaný byl zejména pro majetkovou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu se vrátil letos v únoru.

Mladšího z dvojice zadrželi policisté před pár dny v baru v centru Zlína, staršího ve stejný den u přítelkyně, s níž bydlí. Oba recidivisté skončili nejprve v policejní cele a poté je policisté po rozhodnutí soudce převezli rovnou do vazební věznice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x