Ve Zlíně se uskuteční rizikové fotbalové utkání

ZLÍN - V sobotu 30. listopadu o půl třetí odpoledne vypukne na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně fotbalové utkání mezi týmy FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko. Policisté zápas vyhodnotili jako rizikový a chystají adekvátní bezpečnostní opatření, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Aby policisté zamezili případnému protiprávnímu jednání problémových fanoušků, budou dohlížet na veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i ve zlínských ulicích. Budou monitorovat příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, samotné dění při zápase a na závěr jejich odjezd.

„Do bezpečnostního opatření bude nasazena více jak stovka policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu. Nápomocny nám budou i tři desítky zlínských městských strážníků a přímo na stadionu pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby,“ upřesnila Kyšnerová.

Dopravní policisté se zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou koordinovat dopravu. „Upozorňujeme zejména na dopravní omezení u fotbalového stadionu, a to z důvodu výstavby cyklostezky, kdy je zcela uzavřena část Tyršova nábřeží. Doporučujeme proto odstavení vozidel na záchytných parkovištích, jako například u nákupního centra Čepkov. Dopravní komplikace předpokládáme především při příjezdu i odjezdu fanoušků. Z tohoto důvodu může být doprava krátkodobě uzavírána,“ dodala Kyšnerová.

Vzhledem k velkému zájmu o toto utkání doporučují policisté návštěvníkům, aby se na stadion dostavili s dostatečným časovým předstihem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x