Ve zlínském Prioru sídlí Vánoční pošta a chystá se zde i bazárek cukroví

ZLÍN - S příchodem adventu se halí do sváteční atmosféry také Obchodní dům Zlín. Již začátkem týdne zde otevřela svou „úřadovnu" originální Vánoční pošta, ve které mohou děti napsat a poslat dopis Ježíškovi, serveru Zlin.cz to za obchodní centrum sdělila Martina Žáčková.

V pátek 29. listopadu se před zlínským Priorem chystá slavnostní rozsvícení vánočního stromu, v dalších dnech Adventní tvoření, dobročinný bazárek cukroví Pečeme Dobro-TY a další zajímavé akce.

„Vánoce jsou časem plnění přání, hlavně těch dětských. Vánoční pošta v Obchodním domě s jejich plněním ochotně pomůže. V „úřadovně“, která je otevřena až do 23. prosince denně od 10.00 do 18.00 hodin, mohou děti i ta nejtajnější přání spolu se svými rodiči či prarodiči napsat či nakreslit do dopisu a pak sledovat, jak dopis po vhození do schránky „odletí“ potrubní poštou rovnou do Ježíškova domečku. Půvabná dekorace Vánoční pošty s chaloupkami, andílky a vánočním stromečkem navodí sváteční náladu nejen malým, ale i velkým návštěvníkům. Každý odeslaný dopis navíc může vyhrát atraktivní cenu,“ upřesnila Žáčková.

V pátek 29. listopadu se uskuteční rozsvícení vánočního stromu před Obchodním domem. Od 17.30 hodin si mohou návštěvníci poslechnout i zazpívat koledy s dívčím pěveckým sborem Valašského souboru Kašava a děti se mohou těšit na štědrý koš plný sladkostí i zdravého mlsání. Slavnostní rozsvícení stromečku se uskuteční v 18.00 hodin.

V neděli 1. prosince jsou děti zvány na Adventní tvoření. Od 13.00 do 16.00 hodin si mohou v tvořivé dílně v Jogurtovně vyrobit vánoční přáníčka scrapbookingovou technikou nebo dekorace na stromeček z papíru i dřeva. Akce se koná na venkovní zahrádce, která je krytá a vyhřívaná pro každé počasí. Vstup je zdarma.

Sobota 7. prosince bude ve znamení dobročinnosti a pomoci druhým. V Obchodním domě se uskuteční benefiční akce Pečeme Dobro-TY neboli dobročinný „bazárek“ vánočního cukroví ve prospěch Střediska rané péče Educo Zlín, které pomáhá rodinám se zdravotně postiženými dětmi. K výtěžku může přispět každý, kdo přinese a věnuje do bazárku vánoční dobroty nebo je přijde ochutnat a zakoupit. Vystavené výrobky jistě poslouží i jako inspirace všem, kteří se chystají na výrobu vlastního cukroví. Bazárek potrvá od 14.30 do 17.00 hodin. Mezi 15. a 17. hodinou navíc do Obchodního domu zavítá Mikuláš se svou družinou a sladkou drobností odmění všechny hodné děti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x