Policisté si posvítili na řidiče autobusů

ZLÍNSKO - Zejména na řidiče vozidel hromadné přepravy osob se zaměřili policisté v rámci preventivní kontroly. Kontrola se konala souběžně ve třech městech na Zlínsku, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Strážci zákona se zaměřili hlavně na to, zda řidiči neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a neohrožují tím cestující, které vezou. Preventivní akce se konala ve městech Zlín, Otrokovice a Luhačovice.

„Policisté zastavili a zkontrolovali celkem 49 řidičů trolejbusů a 69 řidičů autobusů. Ani jeden z nich před jízdou nepožil návykovou látku, která by snížila jeho schopnost k řízení dopravních prostředků. Kromě toho zastavili policisté i 169 řidičů osobních vozidel. U nich museli vyřešit celkem dva přestupky. Jeden z řidičů měl propadlou platnost technické kontroly. Druhý řidič ve věku jednatřicet let nadýchal menší množství alkoholu, a to 0,33 promile. Přiznal, že v noci vypil dvě dvanáctistupňová piva. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Ve správním řízení ho čeká zřejmě pokuta a zákaz řízení,“ upřesnila Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x