V okolí Jurkovičovy rozhledny vytěžily Městské lesy Rožnov 92 kubíků dřeva

V okolí Jurkovičovy rozhledny vytěžily Městské lesy Rožnov 92 kubíků dřeva
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem 92 kubíků dřeva vytěžila společnost Městské lesy Rožnov ve druhé polovině listopadu v okolí Jurkovičovy rozhledny. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Marek Havran.

Akce byla nakonec rychlejší, než se očekávalo a těžba včetně odvozu a úklidu trvala jen deset dní. Během nich se kácelo především u hlavního parkoviště Valašského muzea v přírodě u Mlýnské doliny. Od 30. listopadu již je celá lokalita, ve které se těžilo, opět volně přístupná.

„Kvůli napadení kůrovcem bylo potřeba stromy pokácet. Díky dobrému počasí a podmínkám v lese se nám to dařilo celkem rychle a vytěženo jsme měli v podstatě za pět dní. Od 30. listopadu již je celá lokalita volně přístupná,“ podotkl Rostislav Polášek, jednatel společnosti Městské lesy Rožnov.

Po intenzivní těžbě dřeva, které bylo napadeno kůrovcem, bylo potřeba dát chodníky a pěšiny v lese do schůdného stavu. „Momentálně je všechno po těžbě upraveno tak, že chodníky od parkoviště směrem k Jurkovičově rozhledně se dají využívat. Detailní a finální úprava pak bude ještě pokračovat v jarních měsících příštího roku,“ doplnil Rostislav Polášek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x