A jde se na věc. Udeří hodina F

foto: FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ISTANBUL - A je tu hodina H, v tomto případě F. Jako Fenerbahce. Na padesátitisícovém stadionu v Istanbulu se naplní ve 20 hodin tamního času, v 19 našeho. To začne bitva 3. předkola kvalifikace Evropské ligy mezi domácími a Slováckem.

Domácí, kteří asi Slovácko moc neznají, jsou v roli favorita.

„My se jim to budeme samozřejmě snažit co nejvíce znepříjemnit. Já už moc nevěřil, že si tu ještě zahraju, ale fotbalový život je pestrý a jsem moc rád, že tu jsem v roli hráče,“ vyprávěl pro ČT Michal Kadlec. Ten strávil v dresu dnešních domácích tři sezóny, vyhrál tu titul i Superpohár.

Na turistické zážitky to moc není, jde o fotbal a jiné rozptylování není na místě.

„V podstatě zůstáváme na hotelu, na zápas se moc těšíme, nesmíme začít bláznit, takticky budeme připraveni dokonale,“ vzkázal z patnáctimilionového, města 600 krát většího než Uherské Hradiště, mazák Milan Petržela.

Zápas bude ostře sledovaný v Uherském Hradišti. Na tamním náměstí je velké plátno, končí Letní filmová škola. A dnes večer se tam jde na fotbal.

A ještě zpráva o osmi statečných. Přesně tolik fandů Slovácka vyrazilo dodávkou do Istanbulu, aby podpořili své oblíbence přímo na místě. Pánové, klobouk dolů před vámi.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x