A teď na Plzeň. Probudí se Slovácko v pravý čas?

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Další pořádný a atraktivní zápas, fandové těžce zkoušeného Slovácka se chystají na Plzeň. Duel se odehraje v neděli od 18.00 v Uherském Hradišti. Zajímavý je mimo jiné moravský pobyt Plzeňských před utkáním v Uherském Hradišti. Kdo chtěl, mohl fotbalisty ze západočeské metropole opakovaně spatřit ve Zlíně.

„Máme dva tréninky ve Zlíně – Malenovicích, příjemné prostředí, ubytovaní jsme v centru krajského města, do Uherského Hradiště se přesouváme až před utkáním v neděli, chceme určitě vyhrát, víme, že domácí budou důrazně proti,“ komentoval dny po návratu z Fiorentiny, kde skončila báječná pohárová pouť, asistent trenéra Koubka Jan Trousil. Mimochodem dlouholetá opora týmu z Uherského Hradiště.

Plzeň skončí téměř jistě třetí v lize, čeká ji ale ještě jiná důležitá bitva, kdy bude ve středu hostit Zlín v semifinále poháru.

Teď je ale na programu liga a pro domácí Slovácko velká výzva.

„Poztráceli jsme spoustu bodů, je na čase, abychom tu mrzutou sérii zlomili. Kvůli nám, ale taky našim skvělým fanouškům, moc si jich vážíme, fandí, i když se nedaří, tak už proto bychom moc rádi uspěli,“ přemýšlí Tomáš Fryšták, který odchytal poslední dvě utkání v brance Slovácka.

Pro zajímavost, Fryšták je majitelem stříbrné medaile z mistrovství světa hráčů do dvaceti let z Kanady v roce 2007. Z jeho spoluhráčů je k vidění na českých prvoligových trávnících už jen Marek Suchý v Mladé Boleslavi a taky Tomáš Pekhart, stále úspěšný v polské Legii Varšava.

Jak známo, po šesti letech zavře vchodové dveře ve Stonkách na stadionu Miroslava Valenty úspěšný trenér Martin Svědík.

A veřejnost u řeky Moravy s napětím čeká, kdo na jeho místo. A také to, kam devětačtyřicetiletý náročný trenér vyrazí v letní pauze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x