Academic school se rozhodla otevřít nový maturitní obor, který potěší počítačové fanoušky

Ilustrační foto (Foto: academicschool.cz)
ZLÍN - S novou nabídkou pro absolventy základních škol přichází vzdělávací centrum Academic School Střední škola ve Zlíně. Zájemci o čtyřleté maturitní studium si totiž mohou podat přihlášku na nový obor s názvem Informační technologie, serveru Zlin.cz to sdělila jednatelka školy Věra Olšáková.

Dosud škola nabízela jen maturitní obor Ekonomika a podnikání. Absolventi základních škol však projevovali velký zájem i o studium informačních technologií, škola se tak na tento zvýšený zájem rozhodla reagovat.

„Nabídka oborů je odrazem zájmu současných absolventů základních škol. Ti se dnes ve velké míře zajímají o moderní technologie, ale také o svět byznysu. Řada z nich chce totiž právě v těchto oblastech najít svůj životní směr a uplatnění. My jim rádi pomůžeme dát základ k tomu, aby se jejich přání proměnilo ve skutečnost a ve svém dalším životě byli profesně úspěšní,“ upřesnila Věra Olšáková s tím, že žáci během studia získají také praktické zkušenosti.

Absolvent uvedeného oboru bude schopen vykonávat například práci kvalifikovaného poradce, technika či prodejce prostředků informačních technologií, pracovníka uživatelské podpory, programátora, správce sítí, aplikací a operačních systémů a další profese.

Podle spolumajitele školy Ivo Valenty oblasti online patří budoucnost. „Už dnes děti často radí starším generacím v oblasti technických vymožeností. Na druhou stranu se často orientují jen povrchně. Pro běžný život jim to samozřejmě stačí. Náš obor je ale určen těm, kteří chtějí v této problematice jít více do hloubky. Dříve chlapci snili o tom, že budou hasiči, dnes chtějí pracovat například v oblasti robotiky a programování. Svět se mění a my musíme jít s dobou,“ dodal Valenta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x