Adventní trhy ve Zlíně: Skauti přivezou betlémské světlo a na náměstí vystoupí Martin Chodúr

Vánoční hrnek (Foto: Josef Řezníček)
ZLÍN - Program Adventního Zlína potrvá na náměstí Míru až do Štědrého dne, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Melzer. Na hlavním pódiu a ve vánoční stodole vystoupí folklorní soubory, hudební kapely a také Martin Chodúr nebo Thom Artway, lidé si také budou moci vyzkoušet lití olova nebo výrobu svíček.

Karel Kahovec se skupinou George & Beatovens, 80´ Factory s Markétou Peškovou, Poutníci, Legendy se vrací, Voxel s kapelou, Adam Caha, Peter Juhás a další – ti všichni se vám v rámci adventního programu představí na náměstí Míru.

Za folklorní soubory vystoupí Bartošův dětský folklorní soubor, folklorní soubor Vonička a cimbálová muzika Paléska nebo Dětský folklorní soubor Trnečka Zlín.

„V třídenním programu Starobylé Vánoce si budou moci zájemci vyzkoušet lití olova, výrobu svíček, pro děti bude připraven dřevěný starobylý kolotoč, Loko udírna připraví něco dobrého k jídlu, budou tu výrobky z keramiky a další,“ doplnil Melzer.

Na zlatou neděli 22. 12. začne program již v 10.00 hodin. Děti se mohou těšit na Vánoční pohádku – Betlém aneb Putování za hvězdou a odpoledne si v tvořivé dílničce ozdobí skleněné baňky. V 16.00 vystoupí slovenský zpěvák Peter Juhás, který je známý ze soutěžní show The Voice Česko Slovensko.

Zlínští skauti přinesou Betlémské světlo, k jehož přenosu lze využít Lucerničku pro Anetku od Charity Zlín. Výtěžek z lucerniček bude v letošním roce věnován žákům Základní školy Mostní, jež se podíleli na tvorbě lucerniček.

V 17.00 zavítají na náměstí nebesky ozáření andělé s obrovským kočárkem, ve kterém přivezou nezbedného a rozverného Ježíška a v 18.00 vystoupí na hlavním pódiu Martin Chodúr s kapelou MACH. Poté celé náměstí roztančí DJ Martin Hrdinka.

V pondělí 23. 12. vystoupí na hlavním pódiu zlínské kapely Avion Big Band Zlín a Jazzzubs. Štědrý den zpříjemní atmosféru reprodukovaná hudba. Stánky s občerstvením budou otevřeny do 14.00, stánky s řemeslnými výrobky do 12.00. Některé stánky s občerstvením zůstávají v provozu až do 1. ledna 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x