Africký zeměpis ve fotbalovém Zlíně. Gambie ano, Nigerie ne

Lamin Jawo (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - Už si to zjevně sedá, ale posilování ve fotbalovém Zlíně bylo v zimě docela zajímavé. Je třeba, milý vyhládlý fanoušku, zvykat si na nové tváře. Personální změny veřejnost vždycky zajímají.

To aby si trenér Kameník s kolegy vzali velkou mapu a ukazovali si, odkud míří do krajského města posily.

Tou poslední je po stoperovi Dominiku Simerském a už dříve avizovaném, byť stále ještě nedoléčeném Lotyši Ikaunieksovi, velmi zajímavý hráč. Útočník Lamin Jawo má 24 let a vyrostl do výšky 191 centimetrů. Pochází z Gambie. Což je pro zajímavost nejmenší africký stát ležící na pobřeží Atlantiku.

Jawo podepsal na zlínské Letné tříletý kontrakt a dal vale Jihlavě, kde dosud působil.

„Mluví perfektně anglicky, tohle je také důležité,“ připomíná vedení klubu s tím, že jeho další řečí je italština, tou si asi ale ve Zlíně příliš nepopovídá. Vytáhlý borec má totiž herní zkušenosti i z Itálie.

Nigerijec Adekuoroye si už sbalil věci, ve Zlíně pokračovat nebude.

Za pár dnů se letí na soustředění do Turecka, může to být docela pestrá mezinárodní parta.

Připočtěme namátkou, že v klubu působí také Gruzínec Čanturišvili, Ukrajinec Azackij, Bosňan Džafič, nově Španěl Martínez a samozřejmě slovenští fotbalisté Rakovan, Matejov či Hlinka.

K tomu spousta ostřílených Čechů v čele s Poznarem a Jiráčkem, ale i nadějní mladíci. Tohle by neměl být špatný tým. V sobotu jeho kvality prověří druholigová Líšeň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x