Akce Na kole vinohrady se blíží. Představí vám také novou „královskou“ stezku

Stezka Rulandy bílé, foto: Slovácko
UHERSKOHRADIŠŤSKO – V sobotu 30. dubna proběhne již tradiční akce spojená s cyklistikou a ochutnávkou nejlepších slováckých vín. V 8:00 hodin odstartuje na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti již 17. ročník této slavné události. Představí také novinku – „Královskou“ stezku Ryzlinku rýnského.

Na kole, koloběžce nebo pěšky, hlavní je zdravý pohyb a pořádná chuť na ta nejlepší vína. A že na Slovácku opravdu žijí milovníci dobrého vína a čerstvého vzduchu, potvrzuje již 17. ročník akce Na kole vinohrady. Ten vypukne 30. dubna v 8:00 hodin na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Odtud se nejen cyklisté vydají na trasy, které jsou pojmenované podle tradičních odrůd vína, které se se pěstují v místech, kudy stezky vedou.

Například stezka Muškátu moravského vede do Polešovic, přes Boršice, Buchlovice, až na Břestek. Blatnický roháč vás potom zavede do Ostrožské Lhoty, Uherského Ostrohu a Blatničky. Milovníci Rulandy bílé zamíří jistě do Kudlovic a potom přes obec Modrá do Tupes. Velehradská stezka neboli také stezka Cisterciáků vás provede místy, kde svůj vinný poklad pěstoval mnišský řád. Na kole tak projedete Velehradem, Tupesy, Zlechovem a trasu zakončíte ve Starém Městě.

Pro pěší vinaře je připravena stezka, která vede přes Sady, Mařatice a vrací se do Uherského Hradiště.

Jak už ale bylo zmíněno, největší novinkou letošního ročníku je otevření nově „královské“ trasy. Jde o stezku Ryzlinku rýnského – krále vín. Své přízvisko si ale vysloužila také proto, že vede městy, kde se pravidelně pořádají slavné Jízdy králů. Jde tedy o Vlčnov, Hluk a Kunovice.

I když je počet cyklistů neomezený, organizátoři doporučují se předen zaregistrovat. Dodávají také, že povinnou a praktickou výbavou by měla být také koštovka na krk. Ta tak bude tvořit nejen vkusný doplněk, ale i praktického pomocníka.

Nutno také dodat, že pro ty, kteří nemají cyklistiku zrovna v lásce, bude na Masarykově náměstí probíhat doprovodný program. Ten bude bohatý nejen na skvělé víno, ale také na výtečné dobroty. Celý den potom zakončí koncert kapely Huménečko pod širým nebem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x