2. Anketa Zlin.cz

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Anketa Zlin.cz je navýsost aktuální. Oslovujeme osobnosti i "nejobyčejnější" lidi Zlínského kraje. Otázky jsou dány vážnou situací s šířením koronavirové nákazy kolem nás.

1/ Co vám v této době nejvíce chybí?

2/ Může být současná vážná situace poučením pro nás pro všechny?

Miroslav Potyka, kulturní pracovník, publicista, Uherské Hradiště

1:Nejvíc mi chybí kontakt se spřízněnými dušemi, kulturní a sportovní akce a pochopitelně volný pohyb. Méně už hospody a vinotéky. Na nepříliš kvalitní programy televizí jsme si už zvykli, takže to moc nechybí. ČT 3 to vykopávkami z archivu asi moc nevytrhne. I když třeba na Dva písaře, Hovory H a podobně se těším.

2. Rozhodně může. Například, že honba za volebními hlasy a politikaření by neměly mít přednost před racionálním uvažováním. A že od pana prezidenta už pravděpodobně žádnou státnickou moudrost čekat nemůžeme. A že zodpovědnost by měli mít bez rozdílu všichni.

Lubomír Nečas, lékař, Zlín

Chybí mi sauna a jinak nic. Jsem rád, že nemusím do Prahy na schůze. Mám víc osobního volna.

2: Poučení: je to varovný prst pro celou civilizaci. Nevážíte si toho, jak dobře se máte, nerespektujete sílu přírody.

Jana Bubeníková, předsedkyně Syndikátu novinářů Zlínského kraje, Zlín

1: Přímý kontakt s lidmi. V naší části Jižních Svahů je sídliště jako město duchů. Prozatím kontakt s lidmi zachraňuje internet. Snad se nám doma vyhne ponorková nemoc.

2: I když situace nemá k dnešku ještě ve Zlíně katastrofický nádech – a doufám- že ani mít nebude – přesto si myslím, že by měla být poučením pro hejtmana Jiřího Čunka, aby opět zajistil fungování infekčního oddělení v KNTB, které nelogicky zrušil. Zamýšlet se nad poučením pro nás pro všechny se začnu, až nad koronavirem nejen u nás“zvítězíme.“

Romana Bujáčková, vedoucí marketingu ZOO Zlín, Otrokovice

1: Takové ty „čisté radosti“, které většinou „prostě jsou“ a člověk je bere naprosto samozřejmě. Rozjet se k rodičům na návštěvu, zavítat k dětem, vyrazit s kamarády.

2: Rozhodně ano. A věřím, že bude. A to ve všech oblastech našeho života. na druhé straně teď žasneme, jak moc, ač to tak třeba nevypadá, stále držíme jako národ pohromadě. Vlna pomoci letí celým Českem a spousta lidí myslí na druhé. A pomáhá třeba šitím roušek, dodávkami jídla zdravotníkům, hasičům, záchranářům. Výrobou speciálních filtrů, masek nebo poděkováním a úsměvem pro paní prodavačku. Toto považuji za nádherné „ponaučení.“

Hana Večerková, starostka, Otrokovice

1: Pokud můžu mluvit sama za sebe, mně nechybí nic, snad jen ta svoboda pohybu. A když to vezmu všeobecně, řekla bych, že se naopak ukazuje to, co nám chybělo doposud. Tedy lidská soudržnost, solidarita a nesobecká pomoc jednoho druhému.

2: Ne může, ale MUSÍ být poučením pro všechny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x