Anketa Zlin.cz

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Anketa Zlin.cz je navýsost aktuální. Oslovujeme osobnosti i "nejobyčejnější" lidi Zlínského kraje. Otázky jsou dány vážnou situací s šířením koronavirové nákazy kolem nás.

1/ Co vám v této době nejvíce chybí?

2/ Může být současná vážná situace poučením pro nás pro všechny?

Miloslav Hrdý, sběratel mlynářských písní, Zlín

1: Velmi nám chybí osobní kontakt s vnuky, kteří bydlí asi tři kilometry vzdušnou čarou od nás ve Zlíně. Ale dopisujeme si. Ručně. Úhledným písmem napíšeme dopis, oscenujeme a pošleme mailem. Oni si to pak čtou třeba u večeře. A stejnou formou nám odpovídají.

2: Určitě jde o poučení. Vidíme naráz na sobě, co všechno bychom nepotřebovali, bez čeho bychom se klidně obešli. Inu jsme asi všichni hodně neskromní a pyšní.

Josef Hutěčka, starosta, Březnice

1: Velmi mi chybí bezstarostný a volný pohyb.

2: Tahle situace nás všechny poučuje. Člověk si hned více váží věcí, které dočasně ztrácí a dříve považoval za naprosto samozřejmé. určitě máme víc času věnovat se rodině.

Martin Hosták, generální manažer, Zlín

1: Nejvíce mi chybí možnost setkávat se s přáteli a příbuznými. Těšil jsem se na dceru, která pracuje v Německu. Vzhledem k situaci nemůže přijet na dlouho plánovanou návštěvu.

2: Já to vnímám jako příležitost vypadnout na chvilku z toho kolotoče, který s námi tak rychle sviští, že v běžné době z něj nejde vyskočit. Všichni teď máme šanci na určitou pauzu, zklidnění i inventuru svého vnitřního života.

Vojtěch Johaník, technik, Uherské Hradiště

1: Určitě mi schází možnost setkávání se s rodinou. Schází mi taky sportování a rovněž pokora lidí, z nichž mnozí mají stále jen černobílé vidění.

2: Poučit bychom se měli všichni, protože zdraví je vždy na prvním místě. Politici se snad zamyslí nad tím, že alespoň v době krize by měli táhnout za jeden provaz. A snad si budeme více vážit zdravotníků, než tomu bylo doposud.

Robert Heč, reportér TV Prima,Zlín

1: Myslím, že není od věci, dívat se na vážné věci i trochu nevážně. A proto – chybí mi víno, ženy, zpěv.

2: Poučení je jasné, znovu opakuji, při vší vážnosti neztrácet naši typickou vlastnost, což je humor. Slivovice – zničí virů co nejvíce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x