Anketu Poslední fiftýn 2023 ovládl Jakub Stalčík a Radek Laššan. Tenisovým sympaťákem je Petr Koběrský

Starší žáci A. Foto: Tenis Slovácko
STARÉ MĚSTO - Ve čtvrtek 30. listopadu proběhlo ve Starém Městě vyhlášení nejlepších tenisových hráčů regionu Slovácko za letošní rok. Anketu s názvem Poslední fiftýn pořádá klub Tenis Slovácko a vítěze nominují a zároveň vybírají zástupci sportovní komise tohoto tenisového klubu. Letos rozhodovali v pěti kategoriích, o výsledky šesté se postarala veřejnost.

Družstvem roku se stal tým starších žáků A pod vedením kapitána Jana Svobody.Ten letos dosáhl vynikajícího úspěchu, když na Mistrovství ČR obsadil skvělé 8. místo.

Titul Deblista roku putoval do rukou Anety Holubové, která figuruje na 71. místě v celostátním žebříčku dorostenek. Holubová byla mimo jiné účastnicí Pardubické juniorky a semifinalistkou mezinárodního turnaje ITF v Prostějově.

Skokanem roku 2023 je Matěj Gureň. Jeden z nejtalentovanějších mladých hráčů klubu TENIS SLOVÁCKO v tomto roce vybojoval na turnajích Českého tenisového svazu skvělé výsledky: jednou byl první, jednou druhý a třikrát obsadil 3. místo.

Kategorie Hráč roku byla letos poprvé rozdělena do dvou věkových skupin. Mezi hráči dvanáctiletými a mladšími dominoval Jakub Stalčík, který patří mezi nejlepší hráče své kategorie v České republice. Letos se stal vicemistrem České republiky jednotlivců kategorie baby a mistrem ČR družstev ve stejné kategorii. Mezi hráči třináctiletými a staršími byl nejúspěšnější Radek Laššan. Patří mu 23. místo v celostátním žebříčku starších žáků a 143. místo v žebříčku evropském. Radek je vítěz turnaje TEJT 3 U14 v Slovenské Lupči.

Široká veřejnost pak rozhodovala o tom, kdo se stane Tenisovým sympaťákem roku. V anketě hlasovalo 1 145 lidí a s 297 hlasy si titul odnesl Petr Koběrský.

Letošní rok byl pro náš klub mimořádně úspěšný. Bodovali jsme na Mistrovství České republiky družstev, Kuba Stalčík, který se připravuje v našem klubu, získal na republice individuální stříbro. Terezie Prici si vítězstvím na krajském přeboru žen v Tišnově zajistila účast na republikovém klání a mohl bych pokračovat. Především mám ale radost z toho, že tyto úspěchy nejsou ojedinělé a vyplácí se nám dlouhodobá práce s dětmi a mládeží,“ těší prezidenta klubu Tenis Slovácko Davida Mišťúrika.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x